Predsednica KUD Serafin Teuta R. Brumec

Pozdrav

Violončelist Sebastian Bertoncelj

Bohuslav Martinů Sonata za violončelo in klavir št. 1,

3. stavek Allegro con brio

klavirska spremljava Miha Haas

Johann Sebastian Bach Suita za violončelo solo št. 2

v d-molu;

Preludij, Allemande, Courante

Sebastian Bertoncelj je reden gost na domačih in tujih odrih – v preteklosti se je koncertno udejstvoval z orkestri Slovenske filharmonije, RTV Slovenija, Akademije za glasbo in Festivala Bled ter pri tem sodeloval z dirigenti U. Lajovicem, P. von Steinaeckerjem, En Shaom, L. Voltolinijem, S. Dvoršakom, Z. Bičaninom in N. Firštom. 

Solistično nastopa v okviru ciklov Glasbene mladine ljubljanske, Glasbene mladine Slovenije, Grajske harmonije, Festivala Velenje, Festivala Lent, Festivala Nei Suoni dei Luoghi, Talenti al Teatro Bon idr. ter se intenzivno posveča komorni glasbi v najrazličnejših projektih, kjer je sodeloval z glasbeniki, kot so Miloš Mlejnik, Ana Julija Mlejnik, Boštjan Lipovšek, Emma Steele, Christopher Tun Andersen, Lorenzo Cossi, Wonji Kim Ozim, Luka Železnik, Johannes in Erwin Kropfitsch ter Luz Leskowitz.

Sebastian se je poleg dolgoletnega študija pri prof. Milošu Mlejniku na ljubljanskem Konservatoriju in Akademiji za glasbo izpopolnjeval še v Stuttgartu pri Conradinu Brotbeku, Luzernu pri Christianu Poltéri in Solnogradu pri Enricu Bronziju, pri čemer ga je velikodušno podpirala Fundacija Viktoria.

Poleg številnih prvih nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih je prejemnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo ter nagrade Yamahinega glasbenega sklada.

Kot predan pedagog znanje mlajšim generacijam vsako leto predaja v okviru poletne šole Ars longa, vita brevis, od septembra 2019 pa poučuje tudi na glasbeni šoli v Slovenski Bistrici ter glasbeni šoli in glasbeni gimnaziji v Celju.

Pianist Tim Jančar

s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija

pod vodstvom Simona Krečiča

Sergej Rahmaninov Klavirski koncert št. 4 v g-molu,

prvi stavek

Tim Jančar je svojo glasbeno pot začel na Nižji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Damjani Cvetko.  Šolanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana – smer klavir in glasbeni stavek, leta 2018 pa je s posebnim priznanjem summa cum laude magistriral na AG Ljubljana pri prof. Tatjani Ognjanovič. Podiplomski študij nadaljuje na univerzi Mozarteum v Salzburgu.

Je nagrajenec na več državnih in mednarodnih tekmovanj: državno tekmovanje TEMSIG 2016 –prvo mesto in zlata plaketa; mednarodno tekmo-vanje Citta di Gorizia – prvo mesto in prva nag-rada; mednarodno tekmovanje Janez Matičič – prvo mesto in prva nagrada  v umetniški kategoriji.

Za svoje študijske uspehe je leta 2013 prejel Škrjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, leta 2017 pa Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. 

Med študijem je nastopil s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s komornim orkestrom Konservatorija Guiseppe Tartini iz Trsta in z orkestrom Slovenske filharmonije, maja 2016 pa je imel na Dunaju v okviru cikla Piano forte – the next generation, pod pokroviteljstvom Banke Avstrije, kot predstavnik Slovenije samostojni recital. Po uspešno opravljeni avdiciji Akademije za glasbo, na kateri je osvojil prvo mesto, bo leta 2020 nastopil še z orkestrom Akademije za glasbo in z njim v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma izvedel Tretji klavirski koncert Sergeja Rahmaninova.  

Aktivno sodeluje tudi na področju komorne glasbe (trio Ad hoc), vsa leta pa se udeležuje mednarodnih seminarjev pri priznanih profesorjih: Ruben Dalibaltayan, Johannes Kropfitsch, Claudio Martínez Mehner, Markus Schirmer, Boris Berman, Avedis Kouyoumdjian, Eliso Virsaladze.

Trobentač David Lotrič

Julien Porret Concertino No 20

Lev Kogan Koncert I

klavirska spremljava Maja Schuster

David Lotrič se je rodil v Ljubljani 28. marca 2005 (vse najboljše mu voščimo iz KUD Serafin!). Že od mladih nog si je želel igrati trobento. Svoje glasbeno izobraževanje je začel v Glasbeni šoli Trebnje s kljunasto flavto, zdaj pa že osmo leto prizadevno vadi trobento pod okriljem profesorja Franca Žuglja. Sodeloval je na mnogih tekmovanjih v Sloveniji in tujini in dosegel številna priznanja (TEMSIG, Varaždin, Povoletto, Beograd). Pri glasbenem ustvarjanju ga podpira vsa družina. Zelo aktiven je tudi v novomeški Glasbeni šoli Marjana Kozine, kjer sodeluje v simfoničnem orkestru in kot solist v glasbenih pravljicah. Letos končuje Osnovno šolo Drska v Novem mestu.

Pričujoči posnetek je s tekmovanja Davorin Jenko v Beogradu marca 2019, kjer je David prejel prvo nagrado.

Ženska vokalna skupina ODA

Mojmir Sepe (Gregor Strniša) Ribič, ribič me je ujel

Dečo Žgur (Dušan Velkaverh) Kam si namenjen, dragi moj

solistka Julija Avbelj

Irena Vrčkovnik Polepšaj mi ta dan

Ženska vokalna skupina ODA je nastala iz Dekliškega pevskega zbora, ki ga je pri Kulturnem društvu Tine Kos Moravče pred 40 leti ustanovil Milan Kokalj, dolgoletni pevec pri moškem zboru. Ta zasedba je pomenila prijetno popestritev takratne glasbene ponudbe. V njej se je zvrstilo blizu 120 pevk. Zanimivo je, da ena od njih, Majda Cerar, še vedno vztraja od samega začetka. Takratni dekliški zbor je v bil v vseh letih reden gost na različnih občinskih in krajev-nih prireditvah ter se je redno udeleževal medobčinskih pevskih revij. Pevke se lahko pohvalijo tudi z nastopi v Avstriji, kjer so sodelovale v mednarodnem turistično-promocijskem  projektu Alpe Adria. Za Radio in TV Slovenija pa so posnele nekaj odmevnih oddaj in bile gostje na znani glasbeni prireditvi Alpski večer. 

Pozneje, ko je čas naredil svoje, se je zbor preimenoval v Žensko vokalno skupino ODA. Ta se zadnje čase po programski usmeritvi posveča bolj zabavni in narodnozabavni glasbi. Tako večkrat sodeluje z znanim ansamblom Franca Miheliča, katerega dolgoletni kitarist je njihov mentor in zborovodja Milan Kokalj, ki skupino tudi spremlja na kitari. 

Pričujoči posnetek je s koncerta ob 35-letnici ODE leta 2014. Pevke so poleg Milana Kokalja spremljali še

Dominik Štefan, klaviature

Nejc Grm, harmonika

Marjan Urbanija, orglice

Miha Kokalj, akustična kitara

Gašper Kokalj, bas kitara

Drago Jukič, bobni

Kulturno umetniško društvo Serafin že od
ustanovitve leta 1998 organizira Mozartove
družinske dneve – Festival ljubiteljev klasične
glasbe v Polhograjski graščini. Njegovo
dejavnost prepoznavajo tudi drugi, saj je leta
2011 prejelo Betettovo listino za vsestranski
prispevek k razvoju slovenske glasbene
kulture, njegova predsednica Teuta R. Brumec
pa je prejemnica priznanja občine Dobrova –
Polhov Gradec in zlate značke Javnega sklada
Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Vizitka
Kulturno umetniško društvo Serafin
Ulica Vladimirja Dolničarja 2
1356 Dobrova
Davčna številka: 56658044
Matična številka: 1205382
TRR: SI56 6100 0001 5686 702,
Delavska hranilnica d.d.
email: kudserafin@yahoo.com

Mozartovi družinski dnevi bodo
do nadaljnjega potekali v virtualni obliki.

Sofinancer prireditve:
Občina Dobrova – Polhov Gradec