Predsednica KUD Serafin Teuta R. Brumec

Pozdrav

Moška vokalna skupina Tromostovje

Umetniški vodja: Miha Zupanc Kovač

Gustav Ipavec:  Slovenec sem
Prekmurska ljudska, prir. Matija Tomc: Teče mi vodica
Radovan Gobec:  Kaj bi te vprašal
Leopold Cvek: Skalovje groba se razgane
Ljudska, harm. Jože Trošt: Ko zarja zlati nam gore
Vinko Vodopivec: Pobratimija

V preteklih letih je med mladimi fanti iz župnije Marijinega oznanjenja v Ljubljani na Tromostovju naraščalo zanimanje za ubrano petje moškega zbora. Prek petja psalmov v priložnostnih moških zasedbah pri mašah so v letošnjem letu zaradi vrste omejitvenih ukrepov sodelujoči pevci stopili skupaj in sestavili zasedbo, ki se je oblikovala iz tedna v teden. Ob sodelovanju pri mašah vsako nedeljo od velike noči dalje širijo tudi poznavanje pevskega repertoarja, ki zajema dela mnogih slovenskih skladateljev sakralne, pa tudi posvetne glasbe. S tem tudi zaokrožajo tradicijo moškega petja na Slovenskem, ki ga danes med mladimi v kvalitetni obliki le redko lahko zaznamo.

Skupino sestavljajo: Erazem Ivanc in Lovro Zupanc Kovač, prvi tenor; Franc Lisjak, Mario Zrakić in Miha Zupanc Kovač, drugi tenor; Tadej Podobnik, Matjaž Prah in Lovrenc Bajt, bariton; Ambrož Rener in Boris Rener, bas.

Pianistka Ilonka Krivokapič

J. S. Bach: Dvoglasna invencija v F-duru
C. Debussy: Clair de lune
I.Krivokapič: Lastna skladba

Ilonka Krivokapič je bila rojena 4. septembra 2007. Na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana se uči klavir pri profesorici Damjani Cvetko. Udeležila se je tekmovanja TEMSIG 2016, kjer je na regijskem tekmovanju osvojila drugo mesto in zlato plaketo, na državnem tekmovanju pa je prav tako osvojila drugo mesto in zlato plaketo. Zlati plaketi je prejela tudi jeseni istega leta na Mednarodnem klavirskem tekmovanju Aci Bertoncelj v Velenju in decembra 2017 na Mednarodnem tekmovanju Ars Nova v Trstu.

Velikokrat je nastopala na šolskih in izvenšolskih prireditvah, na klavirskih dnevih EPTA, na reviji glasbenih šol v Slovenski filharmoniji, na Mozartovih družinskih dnevih, v komorni zasedbi s svojima bratoma helikonistoma, na uličnem festivalu v Kranju. Snemala je za Pianoroom kot Zlata pianistka v letu 2016. Rada tudi komponira, poje in uspešno tekmuje v hip-hop plesu. Nekaj let se je učila igrati tudi pikolo.

Trobentač Tevž Lunar
Pri klavirju: Tanja Činč

J. Porret: Tretji mali concertino
J. Porret: Četrti mali concertino
Slovenska ljudska: Zakrivljeno palico v roki
M. Vodopivec: Kdor vesele pesmi poje

Tevž Lunar je učenec 4. razreda osnovne šole. Z igranjem na trobento je začel v šolskem letu 2020/21. Njegov mentor je mag. Franc Žugelj, prof.

Violinistka Ana Julija Mlejnik in pianistka Tanja Činč

E. Elgar: Chanson de nuit
E. Elgar: Chanson de matin
F. Kreisler: Schön Rosmarin
J. Massenet: Meditacija iz opere Thais

Ana Julija Mlejnik je začela igrati violino pri 6. letih na Glasbeni šoli Škofja Loka in šolanje nadaljevala pod mentorstvom prof. Tatjane Špragar v Ljubljani. Leta 2013 je diplomirala na Akademiji za glasbo v razredu prof. Gorjana Košute. Leta 2016 je magistrirala z izredno pohvalo (magna cum laude) na Kraljevem konservatoriju v Bruslju, leta 2018 pa tam zaključila tudi podiplomski študij v razredu prof. Yuzuko Horigome. Decembra 2018 ji je Univerza v Ljubljani podelila naziv asistentke na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Kot solistka je z orkestrom nastopala v Londonu, Parizu, Tokiu, Bruslju, Anconi, Torontu in Ljubljani. Med drugim je leta 2008 ob obisku britanske kraljice Elizabete II. in vojvode Edinburškega kot solistka igrala s Policijskim orkestrom v veliki dvorani Slovenske filharmonije. Oder je že delila z mnogimi velikimi glasbenimi imeni, Na mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov v Genovi je osvojila prvo nagrado.

Zelo rada se udejstvuje v komornih zasedbah in je stalna članica baročnega ansambla London Brandenburg Soloists.  Poleg tega je artistična direktorica festivala komorne glasbe Loka da Camera v Škofji Loki.

Pianistka Tanja Činč je svojo glasbeno pot začela s petimi leti. Z odliko je zaključila magistrski študij klavirja na ljubljanski Akademiji za glasbo in podiplomski specialistični študij klavirja na Glasbeni akademiji v Zagrebu. Kot članica klavirskega tria Rêverie se je nekaj let izpopolnjevala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu (Avstrija).

Tanja je nagrajenka številnih mednarodnih in državnih tekmovanj. Koncertirala je tako v Sloveniji kot v tujini (Kanada, Argentina, Avstrija, Anglija, Francija, Nemčija, Švica, Madžarska, Hrvaška, Italija) ter v okviru različnih organizacij ter festivalov.

Kot solistka je igrala z godalnim orkestrom SGBŠ Ljubljana, s Simfoničnim orkestrom KGB Ljubljana ter nekajkrat s Simfoničnim orkestrom RTV Sloveni-ja. Poleg solističnega udejstvovanja aktivno sodeluje tudi v različnih  komornih zasedbah tako v Sloveniji kot v tujini.

Za svoje umetniške dosežke je Tanja prejela Škerjančevo nagrado KGB Ljubljana in Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Bila je prejemnica Zoisove štipendije, dolgoletna štipendistka Mestne občine Ljubljana in prejemnica štipendije Ministrstva za kulturo. Posnela je pet promocijskih zgoščenk z deli skladateljev od baroka do 20. stoletja.

Kulturno umetniško društvo Serafin že od ustanovitve leta 1998 organizira Mozartove družinske dneve – Festival ljubiteljev klasične glasbe v Polhograjski graščini.

Njegovo dejavnost prepoznavajo tudi drugi, saj je leta 2011 prejelo Betettovo listino za vsestranski prispevek k razvoju slovenske glasbene kulture, njegova predsednica Teuta R. Brumec pa je prejemnica priznanja občine Dobrova –Polhov Gradec in zlate značke Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Vizitka

Kulturno umetniško društvo Serafin

Ulica Vladimirja Dolničarja 2,
1356 Dobrova
Davčna številka: 56658044
Matična številka: 1205382
TRR: SI56 6100 0001 5686 702,
Delavska hranilnica d.d.
email: kudserafin@yahoo.com

Naslednji, 221. Mozartovi družinski dnevi bodo v nedeljo, 20. 6. 2021.

Sofinancer prireditve:

Občina Dobrova – Polhov Gradec