Predsednica KUD Serafin Teuta R. Brumec

Pozdrav

Flavtistke Glasbene šole Domžale
Mentorica prof. Neža Prešeren

Ema Dolinšek, kljunasta flavta
Spremljava na klavirju Katja Dolinšek, mama
Venček slovenskih ljudskih

Mirjam Banko
Spremljava na klavirju Blaž Pucihar
Blaž Pucihar: Tik tak na vlak
Blaž Pucihar: Jazz za želvo

Larisa Capuder
Sergio Arriagada: Cumbia
Sergio Arriagada: Tango

Larisa Capuder
Spremljava Sofija Capuder, klavir
Amadej Capuder, ksilofon
Slovenska ljudska: Abraham

Mešani pevski zbor Zora Janče
Zborovodkinja Asta Jakopič

Miro Kokol: Pleničke je prala (slovenska ljudska)
Aldo Kumar: Alegorija (Janez Menart)
Karol Pahor: Partizanska koračnica (Jože Udovič)

Mešani pevski zbor Zora Janče je bil ustanovljen leta 2004, njegovo osnovno poslanstvo pa je bogatenje kulturnega življenja v ožjem in širšem okolju Janč. Njegov repertoar obsega narodne, umetne in borbene pesmi. Redno sodeluje na raznih prireditvah, proslavah in revijah pevskih zborov. Z ene od teh, z dne 22. 2. 2015 v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani je tudi pričujoči posnetek.

Od ustanovitve naprej ga vodi nekdanja Ljubljančanka, sedaj domačinka Asta Jakopič, zbor pa nosi partizansko ime njene matere Zore, velike ljubiteljice petja in aktivistke NOB.

Sopranistka Tina Debevec
Spremljava Jernej Mišič, harfa;
Vladimir Hrovat, ustna harmonika

Claude Debussy:
Fleur de blés
Clair de lune
Nuit d’étoiles
Beau soir

Tina Debevec je magistrirala iz solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Na opernem odru je poustvarila več vlog, med drugim vlogo Prve dame v Mozartovi operi Čarobna piščal. Za njo je več solističnih recitalov, kot solistka pa je sodelovala tudi pri izvedbi himnusa Stabat mater v okviru festivala Imago. Kot solistka redno nastopa z več pihalnimi orkestri, udejstvuje pa se tudi v komorni glasbi, kjer v duu Sopracord sodeluje s harmonikarjem Izidorjem Kokovnikom. Širši javnosti se je predstavila na odru Poletnega gledališča Studenec v muzikalu Lepo je biti muzikant, v katerem je poustvarila vlogo sopranistke Nine.

Pričujoči posnetek je z novoletnega koncerta 2020 ansambla Sorarmonica, na katerem je Tina Debevec nastopila kot gostja.

Jernej Mišič je 17 letni izredno nadarjeni harfist iz Kranja. Je dijak tretjega letnika gimnazije Franceta Prešerna in študent tretjega letnika dodiplomskega študija na Videmskem Konservatoriju Jacopo Tomadini za glasbo v Italiji pri prof. Patrizii Tassini. Na tekmovanjih dosega zavidljive rezultate. Prejel je že več kot 20 absolutnih prvih nagrad na domačih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Na svetovnem harfističnem kongresu je bil sprejet v skupino Focus on youth – poudarek na mladih, kjer se mu je med več kot stotimi harfisti, mlajšimi od 21 let, uspelo uvrstiti med petindvajseterico, ki bo lahko svoj program predstavila na recitalu. Žal zaradi trenutne situacije le virtualno.

Vladimir Hrovat, rojen l. 1947 v Zagrebu v slovensko-hrvaški družini s primesmi nekaj nemške in madžarske krvi, v kateri je predstavnik tretjega rodu poklicnih glasbenikov, je po stroki violinist. Večino svoje kariere je preigral kot član sekcije prvih violin v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Poleg violine igra še celo vrsto drugih glasbil (mandolina, tenor banjo, bas kitara, akordeon itd.), kot koncertni solist pa se največ – zadnja leta domala izključno – ukvarja z uveljavljanjem ustne harmonike na področju t.i. resne glasbe. Po ustanovitvi Koncertnega ansambla ustnih harmonik Sorarmonica leta 2013 je z njim obredel večje število evropskih ustnoharmonikarskih festivalov, z osvojitvijo številnih nagrad, tudi Grand Prixa. V zadnjem obdobju pa s sočlanico Simono Perme nastopata večinoma kot Sorarmonica Duo.

Trio Lontrg

Ludvig van Beethoven, prir. Miloš Mlejnik:
Variacije na temo La ci darem la mano iz opere W. A. Mozarta Don Giovanni

Trio Lontrg je nastal v družinskem krogu. Sestavljajo ga violinistka Ana Julija Mlejnik, flavtist Luka Železnik in priznani slovenski violončelist Miloš Mlejnik. V času, ko obisk koncertov in ostalih kulturnih dogodkov ni mogoč, so junija lani za ljubitelje glasbe pripravili koncert na daljavo iz škofjeloškega Sokolskega doma, ki tako tudi v času karantene ni povsem sameval. Eno od točk s tega koncerta smo izbrali za današnje Mozartove družinske dneve.

Ana Julija Mlejnik je začela igrati violino na Glasbeni šoli Škofja Loka in šolanje nadaljevala pod mentorstvom prof. Tatjane Špragar v Ljubljani. Leta 2013 je diplomirala na Akademiji za glasbo v razredu prof. Gorjana Košute. Leta 2016 je magistrirala z izredno pohvalo (magna cum laude) na Kraljevem konservatoriju v Bruslju, leta 2018 pa tam zaključila tudi podiplomski študij v razredu prof. Yuzuko Horigome. Decembra 2018 ji je Univerza v Ljubljani podelila naziv asistentke na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Kot solistka je z orkestrom nastopala v Londonu, Parizu, Tokiu, Bruslju, Anconi, Torontu in Ljubljani. Med drugim je leta 2008 ob obisku britanske kraljice Elizabete II. in vojvode Edinburškega kot solistka igrala s Policijskim orkestrom v veliki dvorani Slovenske filharmonije. Oder je že delila z mnogimi velikimi glasbenimi imeni, Na mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov v Genovi je osvojila prvo nagrado.

Zelo rada se udejstvuje v komornih zasedbah in je stalna članica baročnega ansambla London Brandenburg Soloists. Poleg tega je umetniška vodja festivala komorne glasbe Loka da Camera v Škofji Loki.

Luka Železnik je po končani osnovni in srednji glasbeni šoli v Celju študiral flavto v Ljubljani pri Fedji Ruplu, v Stuttgartu pri Davidu Formisanu in na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju pri Hansgeorgu Schmeiserju kot štipendist Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. Izpopolnjeval se je tudi v igranju na baročno flavto pri Gertraud Wimmer ter na mojstrskih tečajih in privatnih urah pri številnih priznanih flavtistih, kot so Aurele Nicolet, Jacques Zoon, Barthold Kuijken, Walter Auer, Karl-Heinz Schütz, Philippe Bernold in Irena Grafenauer.

Deloval je kot solo pikolist Slovenskega narodnega gledališča Maribor in Policijskega orkestra Republike Slovenije ter kot solo flavtist Orkestra Hiše kulture Celje, sodeloval pa je tudi z drugimi orkestri, kot so Simfoniki RTV Slovenija, orkester Musica Camerata in orkester Spira Mirabilis. Deluje v stalnih komornih zasedbah, kot so Kvartet Tamino, duo s kitaristom Urošem Baričem (AirString Duo) in duo s pianistom Nejcem Lavrenčičem. Kot solist, orkestrski in komorni glasbenik v različnih zasedbah je nastopal na odrih po Evropi in na Japonskem.

Luka Železnik je tudi umetniški in idejni vodja festivala Prisluhi v Mestnem gozdu, soustanovitelj umetniško-ekološkega zavoda E-Art in član ansambla Slovenskega komornega glasbenega gledališča.

Miloš Mlejnik izhaja iz slikovite starodavne Škofje Loke, ki je s svojim širšim zaledjem prispevala slovenski kulturi vrsto pomembnih umetnikov. Ljubezen do violončela je nasledil po očetu in od njega dobil tudi prve napotke za igro na tem instrumentu. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je diplomiral leta 1970 v razredu prof. Otona Bajdeta, pri njem je končal tudi podiplomski študij, izpopolnjeval pa se je še pri treh slavnih mojstrih violončela – pri Siegfriedu Palmu na Visoki glasbeni šoli v Kölnu, pri Enricu Mainardiju in pri Andreju Navarri.

V letih 1977-1990 je bil solo čelist orkestra Slovenske filharmonije. Od leta 1979 je tudi profesor na Akademiji za glasbo, pedagoško dejaven je še kot vodja številnih poletnih šol za violončelo doma in v tujini. Kot koncertant je pogosto gost domačih in tujih koncertnih odrov, bodisi kot solist z različnimi spremljevalci in orkestri, bodisi kot član komornih sestavov, zlasti klavirskega tria Arcadia in godalnega kvarteta Tartini. Koncertiral je domala v vseh državah Evrope, večkrat tudi v ZDA, nastopil je na mnogih uglednih festivalih, med drugim je kot solist igral z orkestrom Slovenske filharmonije v slovitem Carnegie Hallu v New Yorku, leipziškem Gewandhausu in v Schauspielhausu v Berlinu.

Miloš Mlejnik je eden vodilnih slovenskih glasbenih umetnikov, violončelist izbrušene tehnike, polnega, plemenitega tona in elementarne muzikalnosti. Ima obsežen repertoar, ki stilno obsega od predklasike v današnji čas, precej slovenskih skladateljev je svoja dela, ki jih je krstno izvedel, napisalo prav zanj. Prejel je vrsto priznanj, med njimi I.nagrado na tekmovanju« Alfred Vorster ( Köln 1972 ), II.nagrado na mednarodnem tekmovanju F. Mendelssohna-Bartholdyja ( Berlin 1972), I.nagrado na jugoslovanskem tekmovanju mladih glasbenih umetnikov ( Zagreb 1973 ), I.nagrado na 10. mednarodnem tekmovanju komorne glasbe ( Colmar 1977 ), nagrado Prešernovega sklada ( 1984 ) in nagrado Prešernovega sklada kot član kvarteta Tartini (2001).

Kulturno umetniško društvo Serafin že od ustanovitve leta 1998 organizira Mozartove družinske dneve – Festival ljubiteljev klasične glasbe v Polhograjski graščini.

Njegovo dejavnost prepoznavajo tudi drugi, saj je leta 2011 prejelo Betettovo listino za vsestranski prispevek k razvoju slovenske glasbene kulture, njegova predsednica Teuta R. Brumec pa je prejemnica priznanja občine Dobrova –Polhov Gradec in zlate značke Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Vizitka

Kulturno umetniško društvo Serafin

Ulica Vladimirja Dolničarja 2,
1356 Dobrova
Davčna številka: 56658044
Matična številka: 1205382
TRR: SI56 6100 0001 5686 702,
Delavska hranilnica d.d.
email: kudserafin@yahoo.com

Naslednji, 218. Mozartovi družinski dnevi bodo v nedeljo, 28. 3. 2021.

Sofinancer prireditve:

Občina Dobrova – Polhov Gradec