Play Video

Predsednica KUD Serafin Teuta R. Brumec

Pozdrav

Kitaristi Glasbene šole Rakovnik
Mentorica Meta Korenjak

Alina Čuček, 1. razred
Spremljava Filip Čuček, električna kitara
F. Gruber: Sveta noč 

Matic Lohkar, 1. razred
Tradicionalna: Jingle Bells

Eva Dobovičnik, 4. razred
T. Linnemann: Souvenir (Spomin)

Blaž Černe, 7. razred
R. Dyens: Lettre noire (Črno pismo)

Hana Lah, 8. razred
M. D. Pujol: Preludio Tristón (Žalostni preludij)

Vokalna Skupina Foné Megále

Primorska, prir. France Marolt: Barčica
Ljudska, prir. Niko Zlobko: Oja, oja
Lojze Slak, prir. Marcel Štefančič: Kadar srečam te
Ljudska, prir. Niko Zlobko: Studenček

Vokalna skupina Foné Megále (v stari grščini: z močnim glasom) je sekcija KUD Fran Saleški Finžgar iz Senice pri Medvodah. Nastala je jeseni 2015 na pobudo dveh sedanjih članov, ki sta k sodelovanju povabila umetniškega vodjo. Štiričlanska skupina ne želi biti kvartet, ampak pušča odprto možnost širjenja. Konec decembra 2015 se je že predstavila na petih nastopih v Medvodah in okolici z božičnim programom.

Pevci se trenutno posvečajo železnemu repertoarju moških zborov. Odzovejo se vabilom v občini ter ožji in širši okolici. Tako so že nastopali ob živih jaslicah v Postojnski jami, pot pa jih je vodila tudi k Slovencem v Italijo in na avstrijsko Koroško. S petjem občasno sodelujejo pri slovesnostih v domači župniji Sora.

Skupino sestavljajo: Klemen Jerinc (1. tenor), Uroš Medar (2. tenor), Dominik Jurca (bariton in umetniški vodja) ter Miha Osredkar (bas).

Pričujoči posnetek je z letnega koncerta, ki je bil 10. 10. 2020 v cerkvi sv. Štefana v Sori.

Play Video

Pianist Vladimir Mlinarić

A. Mozart: Sonata št. 3 v B-duru K. 281
Allegro
Andante amoroso
Rondo (Allegro)

Vladimir Mlinarić je bil rojen v Pulju. Študiral je v Ljubljani in na Dunaju. Je dobitnik več nagrad na nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih. Kot koncertant je obiskal večino evropskih držav ter ZDA, Kanado, Čile, Kitajsko in Rusijo. Igral je v komornih zasedbah z znanimi domačimi in tujimi umetniki. Kot član tria Luwigana je prejel Betettovo in Župančičevo nagrado.

Od leta 2002 poučuje na ljubljanski akademiji za glasbo, od leta 2019 kot redni profesor. Je član strokovnih žirij na tekmovanjih na Hrvaškem, v Sloveniji, Bosni, Italiji, Črni gori in Rusiji.

Strokovna kritika ga ocenjuje kot prefinjenega interpreta, ki v sebi združuje akademizem in fantazijo ter ambicijo in ljubezen do glasbe. O njegovih izvedbah pišejo, da so precizne in pregledne, o njegovem stilu, da je diskreten in nevsiljiv.

Ad hoc pihalni orkester

Ladislav Leško: Ko je ur’ca polnoči
Vinko Štrucl: Židana marela
S  & V Avsenik: Slovenija, od kod lepote tvoje
S  & V Avsenik: Slovenski pozdrav

Večino orkestra sestavljajo bivši dijaki KGBL in njihovi profesorji. Njihov cilj je igranje slovenske literature za pihalno godbo. Umetniški vodja orkestra je mag. Franc Žugelj, prof. Z veseljem so se odzvali že povabilu za sodelovanje na Mozartovih družinskih dnevih lani septembra, od koder je tudi pričujoči posnetek s promenadnega koncerta v parku pred Polhograjsko graščino.

Kulturno umetniško društvo Serafin že od ustanovitve leta 1998 organizira Mozartove družinske dneve – Festival ljubiteljev klasične glasbe v Polhograjski graščini.

Njegovo dejavnost prepoznavajo tudi drugi, saj je leta 2011 prejelo Betettovo listino za vsestranski prispevek k razvoju slovenske glasbene kulture, njegova predsednica Teuta R. Brumec pa je prejemnica priznanja občine Dobrova –Polhov Gradec in zlate značke Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Vizitka

Kulturno umetniško društvo Serafin

Ulica Vladimirja Dolničarja 2
1356 Dobrova
Davčna številka: 56658044
Matična številka: 1205382
TRR: SI56 6100 0001 5686 702,
Delavska hranilnica d.d.
email: kudserafin@yahoo.com

Naslednji, 217. Mozartovi družinski dnevi bodo v nedeljo, 28. 2. 2021.

Sofinancer prireditve:

Občina Dobrova – Polhov Gradec