Predsednica KUD Serafin Teuta R. Brumec

Pozdrav

Violinist Teodor Razboršek

Alexander Goedicke
:
Počasni valček

Niccolò Paganini: Variacije v A-duru

Desetletni Teodor Razboršek se je violino začel učiti pri petih letih in je učenec prof. Plamenke Dražil. Mednarodnega tekmovanja mladih glasbenikov (Svirel) se je prvič udeležil leta 2017, ko je star komaj šest let osvojil absolutno prvo nagrado in 100 točk v najmlajši kategoriji. Sledilo je Državno tekmovanje mladih glasbenikov Slovenije leta 2018, kjer je prav tako prejel zlato plaketo in 1. nagrado. Leta 2019 pa se je udeležil mednarodnega tekmovanja Ars Nova v Trstu, kjer je prejel 1. nagrado ter posebno nagrado Niccolò Paganini. Teodor je tudi član mlajšega godalnega orkestra Glasbene šole Ljubljana Moste – Polje.

Pričujoča posnetka sta z nastopa v Glasbeni šoli Moste – Polje leta 2019 in z Mednarodnega tekmovanja Ars Nova v Trstu leta 2019.

Trio Intertempora

 G. F. Händel: Singe Seele Gott zum Preise
iz 9 nemških arij za sopran, solo instrument in basso continuo

W. A. Mozart: Arija Despine iz opere Così fan tutte

E. Satie: La Diva de l’Empire

Trio Intertempora sestavljajo sopranistka Helena Maurič Jelovšek, flavtistka Ivana Barčić Mišić in pianistka Marta Kržič. Koncertira ob različnih priložnostih in izvaja dela, pisana za sopran, flavto in klavir, sopran in klavir ter flavto in klavir. Ime tria v latinščini pomeni medčasje. Med časovnimi obdobji v glasbi in poeziji se tako sprehaja preko izvajanja skladb različnih skladateljev, ki so ustvarjali vsak v svojem obdobju, na različnih delih Evrope in pustili dragocene stvaritve vsem nam.

Helena Maurič Jelovšek je svojo glasbeno pot začela kot pianistka, se po srednji šoli odločila za petje in diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Študij petja je nadaljevala na univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v Avstriji, kjer je magistrirala iz koncertnega petja.

Flavtistka Ivana Barčić Mišić je svoje glasbeno šolanje začela v Karlovcu, nadaljevala v Zagrebu in diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Borisu Čampi.

Marta Kržič je šolanje klavirja na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani z odliko zaključila v razredu prof. Majde Martinc, prav tako pa tudi glasbeni stavek v razredu prof. Janeza Osredkarja. Študij klavirja je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je dodiplomski študij z odliko zaključila v razredu prof. Tanje Zrimšek, prav tako podiplomski študij pri prof. Aciju Bertonclju.

Trio je že dvakrat nastopil na Mozartovih družinskih dnevih v Polhograjski graščini, in sicer 25. 1. 2015 (takrat še s pianistko Angelino Nanut Kalič) – od tam je prvi posnetek, ter 17. 12. 2017 – od tam sta drugi in tretji posnetek.

Komorni pevski zbor Mysterium
Zborovodja: Lovro Frelih

Eriks Ešenvalds: O, magnum mysterium

Alfred G. Šnitke: Bogorodice Djevo; Gospodi
iz treh duhovnih pesmi

Ambrož Čopi: Da lipa ma! Ke bëj na jë?

Komorni pevski zbor Mysterium deluje od jeseni 2005. Leta 2017 je umetniško vodenje zbora prevzel Lovro Frelih. Ob rednih projektih se z veseljem udeležuje dobrodelnih koncertov in navezuje stike z drugimi pevskimi zbori po Sloveniji in v tujini. Čeprav je ljubiteljski zbor, se redno izobražuje na zborovskih delavnicah pod vodstvom priznanih slovenskih in tujih zborovodij. Sodeluje z instrumentalisti v različnih zasedbah in z mladimi slovenskimi skladatelji. Pripravlja tematske celovečerne koncerte za širše zborovsko občinstvo. Uspešno se udeležuje različnih tekmovanj, tako doma kot v tujini.

Lovro Frelih (1988) je zborovodja, korepetitor, pianist in organist. Po maturi iz jazz klavirja se izobražuje na področju zborovodstva. V letih 2008 do 2013 je vodil APZ Alojzij Mav iz Ljubljane, od jeseni 2013 vodi KMZ Celje, od januarja 2014 ŽPZ Petrol, leta 2015 je vodil KZ Ipavska iz Vipave, leta 2016 je prevzel UPZ Slovenije Emil Adamič, od 2017 naprej pa vodi KPZ Mysterium. Izobraževal se je doma in v tujini pri priznanih dirigentih: Borutu Smrekarju, Tomažu Faganelu, Steffanu Schreyerju, Georgu Grünu, Garyju Gradnu, Friedru Berniusu in drugih.

Pričujoči posnetek je z Območne revije pevskih zborov in malih skupin v Cerkljah 7. 3. 2020.

Skladatelj in pianist Tine Bec
z orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana, dirigent Miha Rogina 

Tine Bec: Klavirski concertino
drugi in tretji stavek

Tine Bec (1993) je leta 2012 na Konservatoriju za glasbo in balet maturiral iz glasbenega stavka (razred prof. Črta Sojarja Voglarja), 2014 pa iz klavirja (prof. Irena Koblar in prof. Damjana Cvetko). Študij je v razredu red. prof. Janija Goloba zaključil na Akademiji za glasbo leta 2016 kot diplomirani glasbenik komponist, leta 2018 pa kot magister profesor glasbene umetnosti. Za umetniške uspehe je prejel Škrjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Najbolj je uveljavljen v vokalni in vokalno-instrumentalni glasbi, ki se vedno bolj širi tudi v svet. Na ljubljanskem konservatoriju je zaključil tudi višjo glasbeno šolo iz solopetja pri prof. Editi Garčević Koželj.

Kot pevec in pianist je bil član Vokalno-instrumentalne skupine Ridiamo. V letih delovanja s Komornim zborom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana je bil asistent skladatelja in dirigenta Ambroža Čopija, pri moškem zboru Vokalna akademija Ljubljana pa je bil asistent maestra Stojana Kureta. Je zborovodja MePZ Zvon in vodja Okteta Jurij Dalmatin. Vodi tudi dve ženski vokalni skupini. S slovenskimi zbori večkrat sodeluje kot korepetitor, učitelj vokalne tehnike in skladatelj.

Pričujoči posnetek je s Tinetovega magistrskega koncerta leta 2018.

Kulturno umetniško društvo Serafin že od ustanovitve leta 1998 organizira Mozartove družinske dneve – Festival ljubiteljev klasične glasbe v Polhograjski graščini.

Njegovo dejavnost prepoznavajo tudi drugi, saj je leta 2011 prejelo Betettovo listino za vsestranski prispevek k razvoju slovenske glasbene kulture, njegova predsednica Teuta R. Brumec pa je prejemnica priznanja občine Dobrova –Polhov Gradec in zlate značke Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Vizitka

Kulturno umetniško društvo Serafin

Ulica Vladimirja Dolničarja 2,
1356 Dobrova
Davčna številka: 56658044
Matična številka: 1205382
TRR: SI56 6100 0001 5686 702,
Delavska hranilnica d.d.
email: kudserafin@yahoo.com

Naslednji, 220. Mozartovi družinski dnevi bodo v nedeljo, 30. 5. 2021.

Sofinancer prireditve:

Občina Dobrova – Polhov Gradec