Predsednica KUD Serafin Teuta R. Brumec 

Pozdrav

Duo Sorarmonica

N. Paganini: Fanfare (Capriccio št. XIV)
W. A. Mozart: Kadenca za Andante, K 315
A. Vivaldi: Largo iz koncerta Zima (Štirje letni časi)
N. Rimski-Korsakov: Čmrljev let

Simona Perme in Vladimir Hrovat sta gonilna sila Koncertnega ansambla ustnih harmonik Sorarmonica, ki je, po selitvah iz dveh poprejšnjih društev, januarja 2016 osnoval lastno kulturno društvo. Po uspešnih gostovanjih celotne oktetovske zasedbe na raznih festivalih po deželah Evrope in na Tajvanu, po osvojitvi številnih nagrad in izdaji dveh CD albumov – enega s klasiko od Gallusa do Ravelovega Bolera in drugega z umetniškimi obdelavami ljudske glasbe z raznih koncev sveta – pa v zadnjem obdobju Simona in Vladimir nastopata večinoma kot duo. Pri tem ob njeni poeziji in njegovi glasbi ustvarjata tudi nove vokalno-inštrumentalne skladbe za razne zasedbe. Po krstni izvedbi Vladimirjeve skladbe, posvečene Simoninemu osebnemu dogodku, Concerto S za véliki in balkonski solo ustnih harmonik, godala in tolkala, je v Celjskem tedniku kritika zapisala, da »sta prinesla nebeško vzdušje v dvorano«.

In po nekakšnem čudežu sta se potem znašla v letos junija izdani svetovni knjigi THE WORLD’S BEST OF THE BEST AND ILLUSTRIOUS, Men and Women, etc., ameriške urednice Marjorie Lerner, Times Square Press New York. Pravkar pa sta za letošnji virtualni Harmonica UK Festival/Birmingham 2020, ki je bil od 8. do 11. oktobra, kot Star Guests posnela 45-minutni video koncert. Iz njega je vzet tudi njun današnji nastop.

Takole pa so napisali v vodstvu Festivala:

“Thank you so much for doing such a knowledgeable and entertaining masterclass at our festival.  It helped to make the festival such a huge success.”

“Thanks Vlado and one of the committee said that even though it was not live, it was one of his favourite sessions, thanks in no small part to the quality of the recording, as well as the quality of the playing – which goes without saying.”

Bernardka Petrović-Mager

 

Iz pesniške zbirke Žanjem želje

Kvartet Mlin

 

Videl dežele sem tuje

Nije vrijedno, sine moj

Ko boš čisto sama

 

Kvartet Mlin je bil ustanovljen leta 2011 (najprej kot kvintet), prihaja pa z obrobja Ljubljanskega barja. Ime je povzel po »malnu«, napravi, kakršnih je bilo včasih v tistih krajih veliko. Sedaj ga sestavljajo vodja Dušan Debevc –  tudi kitarist in harmonikar, Marjan Cimperman, Nana Gerdina in Jože Knap. Pravijo, da jih druži prijateljstvo ter prepevanje lepih slovenskih in tujih pesmi. Nastopajo na prireditvah v Občini Brezovica in okolici, redno pa se udeležujejo tudi srečanj manjših pevskih zasedb na Turjaku in v Goriških brdih.

Mirko Anželj

 

Razstava fotografij Metulji

Kulturno umetniško društvo Serafin že od
ustanovitve leta 1998 organizira Mozartove
družinske dneve – Festival ljubiteljev klasične
glasbe v Polhograjski graščini. Njegovo
dejavnost prepoznavajo tudi drugi, saj je leta
2011 prejelo Betettovo listino za vsestranski
prispevek k razvoju slovenske glasbene
kulture, njegova predsednica Teuta R. Brumec
pa je prejemnica priznanja občine Dobrova –
Polhov Gradec in zlate značke Javnega sklada
Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

 

Vizitka
Kulturno umetniško društvo Serafin
Ulica Vladimirja Dolničarja 2
1356 Dobrova
Davčna številka: 56658044
Matična številka: 1205382
TRR: SI56 6100 0001 5686 702,
Delavska hranilnica d.d.
email: kudserafin@yahoo.com

Naslednji, 215. Mozartovi družinski dnevi bodo na sporedu v nedeljo, 20. 12. 2020.

Sofinancer prireditve:
Občina Dobrova – Polhov Gradec